Μαΐ 09

DesignSpark Mechanical, ένα free 3D πρόγραμμα που πρέπει να έχετε.

Ίσως μιλάμε για το πιό εύκολο πρόγραμμα δημιουργίας 3D components που κυκλοφορεί στην αγορά. Και μιλάμε για ένα πρόγραμμα που είναι απόλυτα free!

To DesignSpark Mechanical είναι ένα πρόγραμμα που το διανέμει δωρεάν η RS Components, μία Αγγλική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίου του ηλεκτρονικού/ηλεκτρολογικού υλικού, από το 1937.

Το λογισμικό διανέμεται δωρεάν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κερδίζουν και ο τελικός χρήστης, που με μία απλή εγγραφή μπορεί να το χρησιμοποιεί χωρίς επιπλέον δεσμεύσεις, αλλά και για την RS η οποία έχει μία μεγάλη βιβλιοθήκη 3D σχεδίων των προϊόντων που εμπορεύεται, τα οποία ο χρήστης μπορεί να τα χρησιμοποιήσει απευθείας μέσα στο σχέδιο που δημιουργεί.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται και ένας πίνακας παραγγελίας με τα υλικά της βιβλιοθήκης που ο χρήστης χρησιμοποίησε, έτοιμα (με το κόστος τους) για παραγγελία απευθείας από την RS!!!

Το Designspark υποστηρίζει κατα κύριο λόγο φορμά ουδέτερων αρχείων και συγκεκριμένα: για εισαγώμενα αρχεία RSDOC, ECAD files (IDF, IDB, EMN), OBJ, SKP, STEP (read only), STL, TXT, JPG, BMP, PNG, και για εξαγώμενα RSDOC, AMF, DXF, OBJ, 3D PDF (facets only), SKP, STL, XAML, JPG, PNG, ενώ για ολόκληρη υποστήριξη των STEP και IGES αρχείων ο χρήστης μπορεί αν κατεβάσει κάποια add-on.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η απλότητα σχεδίασης που έχει το πρόγραμμα.

Οι απαιτήσεις του συστήματος είναι αρκετά μικρές καθώς μπορεί να λειτουργήσει σε συστήματα με hardware όχι και τόσο πρόσφατο. Συγκεκριμένα επεξεργαστή ζητάει Pentium 4 2GHz, 1GB ram, 2GB χώρο στο δίσκο και κάρτα γραφικών Direct X 9 με τουλάχιστον 256ΜΒ μνήμη. Το αρχείο εγκατάστασης δε, είναι λιγότερο από 500ΜΒ.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Share