Απρ 11

Νέες εκδόσεις των προγραμμάτων TEKLA

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η νέα έκδοση του Tekla structures 2017 και του Tekla Structural Designer 2017. Για όσους δεν γνωρίζουν τα TEKLA είναι προγράμματα σχεδιασμού και υπολογισμού μεταλλικών κατασκευών από την Trimble  και ηγούνται της αγοράς CAD σε αυτούς τους τομείς (αν και οι τιμές τους είναι απαγορευτικές για την μέση Ελληνική επιχείρηση).

Το TEKLA Structures 2017 έρχεται με ένα περιβάλλον εργασίας προσαρμόσιμο στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Υπάρχει ανανέωση του τρόπου προβολής της γραμμής εργαλείων και διαφόρων άλλων εργαλείων που κάνουν την επικοινωνία του χρήστη με το πρόγραμμα ταχύτερη, ευκολότερη και αποτελεσματικότερη ως προς τον σχεδιασμό. Επιπλέον, έχει βελτιωθεί ο τρόπος άμεσης τροποποίησης (Direct modification) των σχεδίων, το Organizer είναι γρηγορότερο και οι λειτουργίες των σχεδίων λεπτομερειών έχουν βελτιωθεί.

Το TEKLA Structural Designer 2017 έχει και αυτό βελτιωθεί σε αρκετά σημεία σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Υπάρχει βελτίωση στον τρόπο υπολογισμού των φορτίων ανέμου. Τα φορτία πλέον μπορούν να τοποθετηθούν ευκολότερα σε όλα τα είδη κτιρίων, είτε χειροκίνητα, είτε αυτόματα. Η νέα έκδοση φέρνει επίσης νέο τρόπο στον σχεδιασμό πλακών από οπλισμένο σκυρόδεμα. Επιπλέον έχει αλλάξει ο τρόπος δημιουργίας και σχεδίασης των πασσάλων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να ανατρέξει στο επίσημο site της TEKLA.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Share