Απρ 10

Νέο V-Ray για το Rhino

Έπειτα από την ανακοίνωση του νέου V-Ray για το SketchUp ήρθε η ώρα για το V-Ray 3 για το Rhino. Η τελευταία έκδοση του επαγγελματικού rendering plug-in διαθέτει πλέον βιβλιοθήκη με περισσότερα από 500 υλικά drag-and-drop και ένα νέο εκσυγχρονισμένο περιβάλλον το οποίο απευθύνεται σε αρχιτέκτονες και σχεδιαστές.

«Οι σχεδιαστές θέλουν να εργάζονται χωρίς διακοπές. Θέλουν να δοκιμάζουν ιδέες, να αλλάζουν υλικά και να αλλάζουν το περιβάλλον φωτορεαλισμού χωρίς να χρειάζεται να ασχολούνται με τις τεχνικές λεπτομέρειες», δήλωσε ο Corey Rubadue, VP της AEC και Σχεδιασμού στον Chaos Group. «To V-ray για το Rhino δεν είναι μόνο γρηγορότερο, αλλά έχει εκσυγχρονιστεί έτσι ώστε ο χρήστης να επικεντρώνεται σε αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο – στο design.»

V-Ray 3 για Rhino έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί με τη χρήση της CPU ή της GPU. Οι χρήστες έχουν μία  πλήρη γκάμα απο εργαλεία φωτορεαλισμού, συμπεριλαμβανομένων φυσικών υλικών, μια ποικιλία ρεαλιστικών τύπων φωτός και φωτογραφικό ελέγχο της κάμερας. Μια νέα μηχανή VR μπορεί να αποδώσει εικόνες υψηλής ποιότητας που μπορούν να προβληθούν εύκολα στα δημοφιλή VR headsets όπως το Google Cardboard, Gear VR, Oculus Rift και HTC Vive.

Το λογισμικό περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα κατανομής του rendering που ονομάζεται V-Ray Swarm, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την απόδοση των εικόνων υψηλής ανάλυσης, χρησιμοποιώντας την επεξεργαστική δύναμη πολλών Η/Υ μαζί. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιραστούν πλήρη, έτοιμα  για render V-Ρay 3 αρχεία με οποιοδήποτε V-Ray 3.4 ή νεότερης έκδοσης εφαρμογή.

«Το νέο V-Ray για το Rhino επεκτείνει τις δυνατότητές μου πέρα απο τα όρια του προγράμματος CAD και δημιουργεί νέα επίπεδα παραγωγικότητας και σχεδιαστικών δυνατοτήταν», δήλωσε ο Dustin Brown, Senior Industrial Design Lead της Microsoft και ιδιοκτήτης της speckofdustin.com.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά είναι το V-Ray Clipper για γρήγορη δημιουργία τομών, ρεαλιστικό ατμοσφαιρικό βάθος και θολότητα, και denoiser αφαιρεί αυτόματα τον θόρυβο και μειώνει τους χρόνους απόδοσης έως και 50%. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν τώρα να προσθέσουν εξαιρετικά λεπτομερή και πολύπλοκα αντικείμενα, όπως γρασίδι, δέντρα και αυτοκίνητα με τα μοντέλα proxy, τα οποία χρησιμοποιούν λιγότερους πόρους από την μνήμη.

Το V-Ray 3 για το Rhino είναι πλέον διαθέσιμο για τα Window και η άδεια workstation στοιχίζει 695$ και είναι πλήρως συμβατό με το Rhino 5.

 

Πηγή: AEC Mag

 

Share

Αφήστε μια απάντηση

Share