Απρ 06

H Autodesk θα αρχίσει την επίθεση στους πειρατές

Τα οικονομικά στοιχεία για την Autodesk δεν φαίνονται και τόσο ικανοποιητικά τα τελευταία χρόνια. Πριν από ένα μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε απώλειες της τάξης των 171 εκ δολαρίων. Επιπλέον, κατά τον περασμένο Οκτώβρη η εταιρεία προχώρησε σε απολύσεις με τον αριθμό των απολυμένων να φτάνει τους 925. Αριθμός σχετικά μεγάλος αν σκεφτεί κανείς πως είναι το 10% του εργατικού δυναμικού της.

Όπως λένε στελέχη της εταιρείας, υπάρχει πλάνο για πλήρη αναδιάρθρωση του μοντέλου λειτουργίας της. Ήδη έχει αλλάξει τον τρόπο αδειοδοτήσεων, ενώ σκοπεύει να μετατρέψει σχεδόν όλα τα προγράμματά της σε cloud.

Το κυνήγι των πειρατών

Κάποιοι που θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν επιπλέον, είναι οι χρήστες πειρατικού λογισμικού. Στο στόχαστρο βρίσκονται 6 εκατομμύρια χρήστες παράνομων αντιγράφων των προγραμμάτων της Autodesk, τους οποίους η εταιρεία γνωρίζει ποιοι είναι, από τα πειρατικά serial numbers, τονίζει ο co-CEO Andrew Anagnost, και αναφέρεται σε αυτό σαν «την μεγαλύτερη ευκαιρεία».

Το μέλλον σίγουρα δεν είναι προβλέψιμο λοιπόν για τον χώρο του λογισμικού CAD. Πολλά εναλλακτικά προγράμματα έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, τα οποία μπορούν να ανταγωνιστούν τα ακριβά (για τον μέσο Έλληνα χρήστη) προγράμματα των εταιρειών και επιπλέον προσφέρουν ίσως και καλύτερες λύσεις.Ίσως το μέλλον είναι γραμμένο πάνω σε cloud based προτάσεις που είναι μία τελείως διαφορετική προσέγγιση απο αυτή που τόσα χρόνια θεωρείται σαν καθιερωμένη. Εν πάση περιπτώσει, ο μέσος χρήστης είναι αυτός που στο τέλος βγαίνει κερδισμένος καθώς πλέον υπάρχει μία πληθώρα προτάσεων για όλες τις σχεδιαστικές ανάγκες και μεταξύ των εταιρειών υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός που σαν συνέπεια έχει την μείωση των προσφερόμενων τιμών των υπηρεσιών-προγραμμάτων και την βελτίωσή τους.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Share